Prăjitura Cremissimo


       
Una dintre prăjiturile care vor fi pe masa de Paști, adică nici nu știu de ce am început așa, pentru că noi mâncăm deja tot ce ține de „masa de Paști”... nu putem să le facem cu o zi înainte sau două și să le mâncăm doar când este ziua evenimentului. Și când fac torturile pentru aniversările noastre noi le mâncăm deja până să vină ziua aia... Oricum, ideea este că prăjitura programată pentru a fi consumată în perioada Sărbătorilor Pascale (așa sună mai bine), este prăjitura Cremissimo, cu nucă, cremă de vanilie și cocos, o prăjitură delicioasă pe care am văzut-o la Mirela și m-a cucerit din prima! Prăjitura, zic... de fapt și Mirela e o tipă tare faină, ha!


Ingrediente blat cu cocos:
6 albușuri
10 linguri zahăr
5 linguri făină
1 linguriță praf de copt
cocos

Ingrediente blat cu nuca:
6 albușuri
10 linguri zahăr
4 linguri făină
2 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
nucă măcinată

Ingrediente crema:
12 gălbenușuri
4 linguri de apă
10 linguri zahăr
200g unt

Ingrediente glazura:
100g ciocolată
50ml frișcă lichidă


       Blat cu cocos: Mixăm spumă tare albușurile. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă.
        Punem făina și praful de copt. Adăugăm și cocosul (am pus după ochi).

        Împărțim aluatul în două și coacem 2 blaturi. Fiecare blat îl coacem în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
        Blat cu nucă: Mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă.
       Punem făina, cacaua și praful de copt. Adăugăm și nuca măcinată (tot dupa ochi).


       Împărțim aluatul în două și coacem 2 blaturi. Fiecare blat îl coacem în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

        Cremă: Mixăm gălbenușurile, apa și zahărul până când acestea se spumează.

         Punem amestecul pe baie de aburi și amestecăm continuu până când crema se îngroașă puțin.

        După ce s-a răcit crema, o adăugăm, treptat, în untul moale, mixând bine după fiecare adăugare.
 *Câteodată pățesc să mi se taie crema la acest pas și repar crema adăugând puțin ulei și continuând mixarea.




       Asamblare: Împărțim crema în 3 (lăsând 2-3 linguri si pentru suprafață). Peste primul blat de cocos punem cremă, acoperim cu blatul cu nucă, ungem cu cremă, punem blatul cu nucă, cremă, blatul cu cocos și ungem cu puțină cremă deasupra.
       Glazurăm cu ciocolata topită împreună cu frișca lichidă la cuptorul cu microunde (punem ciocolata tocată și frișca lichidă într-un vas de plastic. Urmează să introducem vasul în cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. ) și presărăm nucă măcinată și cocos.

        Lăsăm prăjitura la rece peste noapte și o tăiem a doua zi, cu ajutorul unui cuțit fierbinte.

        






You Might Also Like

2 $type={blogger}