Cușcuș cu carne de porc


       Când pregătesc cușcușul, iau 2-3 linguri din el să văd cum iese. Când îl servesc, îmi pun o porție sănătoasă. Când strâng masa, mai iau vreo 2-3 linguri să vad dacă mai are același gust. Când îl pun în frigider, parcă ar mai merge să mai gust un pic. Când mai trec pe lângă frigider, sunt curioasă și ce gust are când e rece.... toate astea, pentru că da, sunt înnebunită după cușcuș!


Ingrediente cuscus:
3 cepe
500g cușcuș
1L apă
sare, piper

Ingrediente sos:
2 morcovi
200g țelină
500g pastă de tomate
2 linguri pastă de ardei 
sare, piper, cimbru
ciuperci Champignon

Ingrediente carne de porc:
700g carne de porc
făină
2-3 ouă
sare, piper, chilli


        Cușcuș: Punem ceapa tocată la călit. Adăugăm cușcușul și îl lăsăm la călit până își schimbă puțin culoarea.

       Punem apa și din momentul în care începe să fiarbă, îl lăsăm 8-10 minute la fiert.

       Oprim focul, acoperim oala cu un capac și îl lăsăm să absoarbă toată apa pentru 20-25 de minute. După acest timp, cu lingura vom amesteca să se desfacă biluțele.

       Sosul: Tăiem mărunt morcovii și țelina și le punem la călit.
       Adăugăm pasta de ardei și pasta de tomate. Lăsăm sosul să fiarbă 5-6 minute.



       Condimentăm și punem ciupercile tăiate. Mai lăsăm pe foc 2 minute. Nu-mi place să fie prea moi ciupercile apoi.


       Carnea de porc: Tăiem cubulețe carnea și o punem la fiert. O dăm apoi prin făina și ouă bătute amestecate cu chilli, sare și piper. Prăjim carnea în ulei încins.

       Amestecăm cușcușul cu sosul făcut.


       La servire putem să adăugăm puțin leuștean și parmezan.




You Might Also Like

0 $type={blogger}