Prăjitura Visul dulce



          M-am întors! Sunt nerăbdătoare să vă prezint astăzi una dintre primele rețete încercate de mine când am pășit pentru prima dată în bucătarie. Puteam să aleg ceva mai ușor nu? ȘTIU! Am simțit acest lucru și atunci când nu mi-a ieșit prăjitura. Știți și voi cum este când faci greșeli de-ale începătorului. Mi s-a tăiat crema de vreo 3 ori și am înnebunit-o de cap pe una dintre modelele mele în ale ”blogging-ului”, Diana - o mămică talentată din spatele blogului Can'tboilanegg. V-am mai povestit despre Diana și despre talentul ei, ea fiind prima bucătăreasă care m-a convins să îi încerc rețetele și să merg pe urmele ei, așa că mi-am creat și eu un blog unde împărtășesc cu voi secrete din bucătaria mea. Mulțumită Dianei, am ajuns ceea ce sunt acum! Prăjitura Visul dulce am preluat-o de pe blogul ei. însă am făcut mici modificări. Nu caut să fac publicitate, însă v-aș încuraja să aruncați o mica privire peste blogul ei și să îi admirați talentul!
          Revenind la această rețetă cu care mi-am încântat familia la masa de Paște, țin să vă anunț că vă înțeleg dacă vi se pare prea complicată rețeta (și mie mi s-a părut), însă am pregătit o prezentare în care vă explic tot ceea ce trebuie să faceți pentru a obține o prăjitura absolut delicioasă, cu cocos și vanilie, fără să buctați așa cum făcusem eu haha:)).
                                                                                                   
Ingrediente blat (35x25,2 foi):
12 albușuri
200g zahăr
100g fulgi de cocos
100g nucă măcinată
4 linguri făină

Ingrediente crema:
12 gălbenușuri
200g zahăr
250g unt
esență de vanilie

Ingrediente pentru asamblare:
23 biscuiți Petit Beurre
4 linguri zahăr
1 cană de apă
esență de vanilie
150g ciocolată
50ml ulei
pudră de migdale


          Pentru blat vom împărți ingredientele în două pentru că urmează să coacem doua foi. Deci vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm 100g zahăr și continuăm mixarea până când amestecul se va tranforma într-o bezea tare și lucioasă.
          Adăugăm 50g nucă, cocos și 2 linguri de făină.
          Întindem blatul în tava tapetată cu foaie de copt și lăsăm blatul la cuptor aprox. 20 de minute. Procedăm la fel și cu a doua foaie.



          Pe baie de aburi vom amesteca cu un tel continuu gălbenușurile împreună cu zahărul aprox. 10 minute (până când zahărul s-a topit, iar amestecul devine mai gros). Lăsăm apoi amestecul la răcit.
          Separat, mixăm untul moale (la temperatura camerei). Adăugăm crema de gălbenușuri răcită, lingură cu lingură, mixând bine după fiecare adăugare. Aici a fost momentul când mi se tăia mereu crema. Secretul este să mixați bine de tot după fiecare lingură de cremă adăugată și să nu adăugați mai mult de o lingură o dată. Adăugăm și esența de vanilie.
       
          Urmează să facem și siropul în care vom inmuia biscuiții. Punem 2 linguri de zahăr pe foc mic și îl lăsăm să se caramelizeze. Când face ”spume” adăugăm apa, având grijă la ”explozie”! Punem și celelalte 2 linguri de zahăr și esența de vanilie și lăsăm să fiarbă 2-3 minute.

          Pentru asamblarea prăjiturii vom topi ciocolata împreună cu 50 ml ulei. Ordinea în care vom asambla prăjitura va fi aceasta: blat, aprox. jumătate din cremă (eu am împărțit crema în 3 astfel: o jumătate întreagă, iar cealaltă încă o dată în jumătate), biscuiții înmuiați în sirop, ciocolata topită (dăm prăjitura la congelator 10 minute), apoi jumătate din crema rămasă, blat și la sfârșit ar trebui sa avem un sfert din cremă pe care o intindem pe deasupra. Presărăm nucă de cocos și pudră de migdale.
          Dăm prăjitura la rece și ne bucurăm de rezultat abia a doua zi!







You Might Also Like

3 $type={blogger}