Prăjitura Visul dulce
Revenind la această rețetă cu care mi-am încântat familia la masa de Paște, țin să vă anunț că vă înțeleg dacă vi se pare prea complicată rețeta (și mie mi s-a părut), însă am pregătit o prezentare în care vă explic tot ceea ce trebuie să faceți pentru a obține o prăjitura absolut delicioasă, cu cocos și vanilie, fără să buctați așa cum făcusem eu haha:)).
Ingrediente blat (35x25,2 foi):
12 albușuri
200g zahăr
100g fulgi de cocos
100g nucă măcinată
4 linguri făină
Ingrediente crema:
12 gălbenușuri
200g zahăr
250g unt
esență de vanilie
Ingrediente pentru asamblare:
23 biscuiți Petit Beurre
4 linguri zahăr
1 cană de apă
esență de vanilie
150g ciocolată
50ml ulei
pudră de migdale
Pentru blat vom împărți ingredientele în două pentru că urmează să coacem doua foi. Deci vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm 100g zahăr și continuăm mixarea până când amestecul se va tranforma într-o bezea tare și lucioasă.
Adăugăm 50g nucă, cocos și 2 linguri de făină.
Întindem blatul în tava tapetată cu foaie de copt și lăsăm blatul la cuptor aprox. 20 de minute. Procedăm la fel și cu a doua foaie.
Pe baie de aburi vom amesteca cu un tel continuu gălbenușurile împreună cu zahărul aprox. 10 minute (până când zahărul s-a topit, iar amestecul devine mai gros). Lăsăm apoi amestecul la răcit.
Separat, mixăm untul moale (la temperatura camerei). Adăugăm crema de gălbenușuri răcită, lingură cu lingură, mixând bine după fiecare adăugare. Aici a fost momentul când mi se tăia mereu crema. Secretul este să mixați bine de tot după fiecare lingură de cremă adăugată și să nu adăugați mai mult de o lingură o dată. Adăugăm și esența de vanilie.
Urmează să facem și siropul în care vom inmuia biscuiții. Punem 2 linguri de zahăr pe foc mic și îl lăsăm să se caramelizeze. Când face ”spume” adăugăm apa, având grijă la ”explozie”! Punem și celelalte 2 linguri de zahăr și esența de vanilie și lăsăm să fiarbă 2-3 minute.
Dăm prăjitura la rece și ne bucurăm de rezultat abia a doua zi!
3 $type={blogger}