Banana bread (chec cu banane)
2 ouă
100g zahăr
sare
3 banane
100ml frișcă lichidă (eu am folosit ceva smântână pentru gătit cu cocos)
extract de vanilie
150g făină
5 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
ciocolată tocată
Mixăm ouăle, zahărul și puțină sare. Adăugăm 2 banane pasate, frișca lichidă și vanilia.
Punem compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Eu întotdeauna ung tava cu ulei pentru a se lipi hârtia uniform, apoi ung și hârtia de copt pentru a fi ușor de dezlipit.
Tăiem o banană în două și o așezăm pe mijlocul tăvii, fără a o scufunda. Presărăm bucăți de ciocolată și dăm tava la cuptor, la foc mediu, pentru aprox. 50 de minute (până când a căpătat o crustă pe deasupra, interiorul îmi place mai necopt, să fie umed).
Servim checul cu multă bucurie și fără zgârcenie ha!
0 $type={blogger}