Shaorma


         De câte ori pregătesc câte o rețetă, după ce fac o mie de poze la fiecare pas și după ce mă tot enervez că în loc să fac treaba într-o oră, eu o fac în 10, fac foamea până apuc să fac poză și la rezultatul final ca să-l prezint ca la carte. Credeai că-i simplu? No, de data asta am fost atât de leșinată să-i fac poza repede și să mă apuc de mâncat, pentru că mă apucau halucinațiile și am uitat deci să pun cartofi, castraveți și ceapă roșie și când mi-am dat seama am spus că aia e și gata. După ce am făcut poza, am desfăcut lipia și am umplut-o cu toate cele. N-a mai apucat o a doua poză... Au dispărut ca prin minune! Mă ierți? E chiar greu să te uiti la o mâncare și să-i tot faci poze când ți-e foame...


Ingrediente lipii (8 buc.):
600g făină
1 plic praf de copt
sare
150g unt
300ml apă

Ingrediente carne:
piept de pui (nu mai știu cât am pus)
1 lingură Woksauce
1 lingură sos Barbecue
1 linguriță muștar
sare, piper alb 
cimbru, pătrunjel, chilli, condimente pentru pui, condimente pentru friptură (cam o linguriță din fiecare)

Ingrediente sos:
maioneză
iaurt grecesc
usturoi
cimbru, sare, piper
puțin ulei de măsline
semințe de susan
puțină zeamă de varză

Ingrediente umplutura:
varză
roșii
ceapă roșie
castraveți
cartofi prăjiți

       Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute.
       Dacă dorești să frămânți cu mâna, pui făina într-un bol mare, lăsând un cuibușor în mijloc. Umpli mijlocul cu apa, praful de copt și sarea. Începi să amesteci ușor și să adaugi untul moale. Frământă un aluat elastic si nelipicios. Lasă-l 30 de minute la odihnit.
       
        Împărțim aluatul în 8 bucăți. Întindem fiecare bucată într-o foaie subțire și rotundă, cât tigaia în care o vei găti.
      Urmează să punem foile de aluat într-o tigaie pentru clătite, fără ulei. Tot întoarcem lipia când pe o parte, când pe alta, la fiecare 10 secunde (aprox.) până este gata.
      Așezăm lipiile una peste cealaltă, ca să se păstreze moi și calde.
        Carnea: punem toate condimentele la prăjit câteva minute în puțin ulei.

       Adăugăm sosul Barbecue, Woksauce și muștarul și lăsăm să dea în clocot.
          Punem puiul tăiat mărunt și îl lăsăm să se gătească, la foc mic, cu capacul pus, pentru 10 minute.







        Sos: pentru sos vom pune toate ingredientele într-un blender și le vom transforma într-o pastă.

         Pe mijlocul lipiei punem puțin sos, apoi punem carnea, varza tăiată mărunt, ceapa, cartofii, castraveții, roșiile și mai mult sos și îl savurăm din plin! În pozele mele, uitasem de cartofi, ceapă și castraveți...


You Might Also Like

0 $type={blogger}