Cum pot să repar crema tăiată?


         Există lucruri înfricoșătoare și în bucătărie, nu doar în filmele horror! Ești pregătită? Imaginează-ți acum cum ar fi să pregătești o masă pentru musafiri, dar să nu fi calculat prea bine gramajele și toată mâncarea ajunge pentru 5 porții, iar tu ai 40 de inviați. Mda, comanzi ceva de mâncare și te-ai scos. Încerc altceva... imaginează-ți să pregătești un tort pentru musafiri (spun mereu musafiri, pentru că este ceva la mijloc, deoarece întotdeauna apar probleme DOAR când trebuie să gătești pentru ALȚII, ha) și blaturile tale să fie „îmburdate” și faci un tort din Pisa. Îl îndrepți din cremă sau îl decorezi aluziv și nu-și dă nimeni seama. Dar dacă nu se încheagă crema și se prăbușește tot? Dacă-i tort și îi bun, lumea îl mănâncă și cu mâna. Pare că găsesc soluție pentru orice problemă și mă închid singură....Dar cel mai HORROR dintre toate: dacă se taie crema? Îți spun că se poate rezolva și asta! Nu te trimit la cumpărături ca să faci crema de la început, nu te pun să o arunci și să umpli blaturile cu bundică (deși ar ieși ceva absolut delicios), ci doar îți spun să te calmezi, pentru că tot ceea ce ai nevoie pentru a repara crema tăiată este puțin ulei, o lingură de lemn, mușchi (pentru că ai de amestecat până leșini) și multă răbdare.
        De ce se taie crema? Sunt o mulțime de motive care țin/nu țin de tine. Probabil ai amestecat 2 creme care au avut temperaturi diferite sau ai folosit un unt cu puțină grăsime, poate nu ai avut răbdare să mixezi bine după fiecare adăugare de cremă, poate ingredientele folosite au ceva în compoziția lor care te sabotează, poate așa s-au aliniat astrele în acea zi, poate ai adormit lângă mixer, etc. Există o mulțime de motive, dar trebuie să înțelegi că nu este întotdeauna vina ta. Și dacă este, ce are? Se repară! Mai presus de toate, e musai să înțelegi că se poate întâmpla oricui! Fie că gătești de o mie de ani, fie ca doar ieri te-ai apucat... Crede-mă, cine spune că nu a pățit niciodată așa ceva, gătește doar lapte cu cacao. Ceea ce trebuie să înțelegi astăzi este faptul că e perfect normal să se taie crema și că de astăzi se poate și repara. Și fie vorba între noi, nu leșină nimeni dacă mănâncă tort cu cremă tăiată. Este 100% comestibilă, însă, pentru pacea ta sufletească, îți spun cum să o repari totuși!
                                                                                                             


Ingrediente:
câteva linguri de ulei
1 lingură de lemn
mușchi
răbdare


        Atenție! Nu abuzați de folosirea uleiului în exces! Folosim o lingură de ulei pentru aprox. primele 8-9 linguri de cremă. Spun primele, pentru că dacă ai o cantitate de cremă mai mare, nu începi să dublezi lingurile de ulei. Mai pui doar câte un strop, cât de puțin poți! Nu va afecta gustul cremei, dar dacă faci o tocană de ulei, nu e prea ok. Ți-a plăcut rima? 
        În cazul în care ai nevoie să repari foarte multă cremă, împarte-o în 3-4 vase și repară fiecare parte pe rând. Ideea este să folosești cât mai puțin ulei pentru cât mai multă cremă. Diferă în funcție de fiecare cremă. Dar tu începi să pui o lingură de  ulei, apoi una de cremă și amesteci. Continui cu adăugarea lingurilor și ești atentă dacă începe să se taie din nou. Te orientezi un pic. Dacă ai ajuns la 6 linguri de cremă adăugată și vezi că începe să se taie din nou, pui un strop de ulei, o repari și apoi restul de cremă rămasă nu o mai adaugi peste, ci o repari separat. 
        Cum procedăm: pui o lingură de ulei într-un vas, apoi pui o lingură de cremă și amesteci, cu mișcări circulare, în aceeași direcție până când s-a legat crema.

        Continui să adaugi câte o lingură de cremă și amesteci la fel, circular, în aceeași direcție. NU adăuga altă lingură de cremă până când nu s-au legat perfect celelalte.
        Apare momentul despre care am vorbit mai sus, în care poate că este nevoie de încă un strop de ulei sau este nevoie să repari restul de cremă separat. Dacă ai avut mai puțină cremă și s-a legat, perfect! Dacă deja simți că e prea multă cremă și e posibil să se taie din nou, repară restul de cremă în alt vas, apoi combină-le.

       Ta-daaaa!! Așa arată salvarea vieții mele, haha!



        

You Might Also Like

27 $type={blogger}