Tiramisu cu banane


         Știi deja că îmi plac lucrurile diferite, nu? Dacă tuturor le place să meargă la mare, eu merg la munte. Bine, dacă tuturor le place sa meargă pe o insulă privată, mă resemnez și merg cu ei îți dai seama... ideea este că îmi place să încerc gusturi noi și să schimb puțin rețetele de bază. Desigur, nu subminăm rețeta delicioasă și gustul aparte de Tiramisu clasic, dar putem veni cu câte ceva nou de fiecare dată, nu? Și cum eu nu beau cafea deloc, s-a dovedit a fi rețeta mea favorită de Tiramisu. Crezi că te poți îndrăgosti de această prăjitură dacă nu mai are gust de cafea? POȚI! Dacă nu poți, încerci totuși....
         Îmi place la nebunie gustul bananei amestecată cu cacao și Mascarpone... pișcoturi moi și cremă pufoasă... încerc să îți fac poftă, dar s-a dovedit a fi o capcană. Mi-e poftă mie, rău de tot! Am făcut această delicioșenie de ceva timp, însă doar acum am apucat să o scriu și aici. Nu știu dacă ești la curent cu noutățile, dar recent postez rețetele pe InstaStory pe contul meu de Instagram și mai apoi, când am timp, postez rețetele și aici. Oricum, astăzi îți prezint un preparat ușor de făcut și rapid de făcut și și super delicios pe deasupra! Crezi ca poți cere ceva mai mult? Mă conformez...



Ingrediente:
1 ou
100g zahăr
200ml apă
3 linguri amidon
200ml frișcă lichidă
250g Mascarpone
Ciocolată tăiată bucățele
Pișcoturi
Lapte cu cacao
2 banane

         Amestecăm oul, zahărul, apa și amidonul. Punem amestecul pe baie de aburi. După ce compoziția s-a îngroșat ca o budincă o lăsăm la răcit.



           Mixăm frișca lichidă. La acest pas eu am adăugat o cremă pentru gătit cu cocos. Nu cred că se găsește în România, dar i-a dat un gust aparte. Îți las o poză mai jos să vezi ce am folosit, dar dacă nu ai va ieși perfect și fără!
          Amestecăm frișcă bătută cu Mascarponele și crema de ou răcită.  Punem și câteva bucăți de ciocolată.

        Împărțim crema în două. Asamblăm prăjitura astfel: un strat de pișcoturi înmuiate în lapte cu cacao, jumătate din cremă, bananele tăiate felii, al doilea strat de pișcoturi înmuiate, restul de cremă și pudrăm cu cacao.


         Lăsăm prăjitura la rece câteva ore. Știu că este greu, dar TREBUIE! Spor la treabă!






You Might Also Like

0 $type={blogger}