Prăjitură cu mac și cremă de vanilie
Tu ce ai făcut bun de sărbători? La ce ai mai vrea să-i simți gustul din nou? Nu de alta, dar am chef de gătit!
Ingrediente blat cu mac (31x22, 2 buc.):
6 albușuri
10 linguri de zahăr
4 linguri de făină
1 linguriță praf de copt
mac
Ingrediente blat simplu:
3 albușuri
3 linguri de zahăr
3 linguri de făină
2 linguri ulei
Ingrediente crema:
9 gălbenușuri (cele rămase de la blaturi)
10 linguri de zahăr
300-350ml lapte
1 plic budincă de vanilie
200g unt
Ingrediente decor:
cocos
ciocolată albă
Blat cu mac: vom face 2 blaturi. Mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare.
Adăugăm făina, praful de copt și macul.
Împărțim aluatul în două părți egale și coacem două blaturi. Coacem fiecare blat în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei.
Blatul simplu: mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă.
Adăugăm uleiul și făina. Turnăm blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor până când trece testul cu scobitoarea.
Crema: gălbenușurile le mixăm împreună cu zahărul până când obținem un amestec cremos.
Separat, punem într-un vas laptele pe foc mic. Turnăm amestecul de gălbenușuri și praful de la budincă peste lapte și amestecăm continuu, până când crema se face ca o budincă.
Lăsăm crema la răcit.
Adăugăm apoi peste cremă câte un cub din untul moale (la temp. camerei), mixând bine după fiecare adăugare.
Peste primul blat cu mac punem jumătate din cremă, acoperim cu blatul simplu, punem restul de cremă (păstrând 2-3 linguri pentru decor) și ultimul strat va fi blatul cu mac. Ungem prăjitura cu cele 2-3 linguri de cremă păstrate și presărăm cocos și ciocolată albă dată pe răzătoare.
Acum înțelegi prin ce am trecut noi de sărbători?
0 $type={blogger}