Pizza
Ingrediente aluat (5 buc.):
1 kg făină
2 lingurițe de zahăr
6 linguri ulei de măsline
600ml lapte călduț
10g drojdie uscată
sare
Ingrediente sos:
500-600g sos de roșii
1 linguriță muștar
Sos Teriyaki, Woksauce, sos Worcestershire, sos de Soia
usturoi
chilli, sare, piper, leuștean, cimbru, pătrunjel
Ingrediente topping:
mușchi file
salam crud uscat
ciuperci
mozzarella
măsline
Aluat: știi că sunt în cele mai bune relații cu aparatul meu de frământat aluatul așa că, am pus toate ingredientele înăuntru și am setat comanda pentru frământat și dospit.
Dacă frămânți aluatul cu mâna, ești o eroină! Într-un vas încăpător pune făina și lasă un cuibușor în mijloc. Toarnă laptele în mijloc, pune drojdia și zahărul peste. Lasă drojdia să se umfle. Adăugă sarea și uleiul și spor la frământat! Când ai terminat și ești încă vie, ha, lasă aluatul la dospit pentru o oră, acoperit cu un prosop de bucătărie.
Sos: într-o tigaie punem puțin ulei, usturoi, chilli, sare, piper, leuștean și cimbru. Prăjim condimentele pentru câteva minute.
Adăugam muștarul și cam 100g de sos de roșii. După ce începe să fiarbă, punem și celelalte sosuri (cam 2-3 linguri din fiecare) și lăsăm sosul să fiarbă, la foc mic, pentru 2-3 minute.
Punem apoi restul de sos de roșii. Poți să pui mai mult dacă crezi că nu-ți ajunge sosul.
Lăsăm sosul sa fiarbă pentru 6-7 minute.
Pe o tavă unsă cu ulei, întindem aluatul cu mâinile unse cu ulei. Punem sosul și mai departe este timpul fiecăruia să își facă de cap și să lase imaginația să pregătească o pizza super delicioasă!
Eu am pus felii de mozzarella, mușchi file, salam crud uscat, ciuperci, măsline și am presărat puțin cimbru.
E ce trebuie rețeta sau nu?
0 $type={blogger}