Sandwich cu crispy strips


        Fac cei de la KFC un sandwich cu crispy strips numit „Crispy meltz”, îl știi? Eu în 99% din situații, atunci când mănânc de la ei îmi comand doar meniul Crispy meltz. Îmi place mult! Am acea problemă (pe care o mai au și alții, sper) în care atunci când mănânc în oraș de obicei îmi comand aceleași lucruri. Găsesc câte ceva bun de la fiecare și nu prea încerc ceva nou, de teamă, ha!  Așa că am câte un fix și aleg localul în funcție de ce poftă am, nu invers. Oricum, le încerc eu acasă pe toate, deci nu-i problemă. Așa am încercat și sandwich-ul cu crispy și lipii făcute în casă și îți cam dai și tu seama unde a ieșit mai gustos...

Ingrediente lipii (8 buc.):
600g făină
1 plic praf de copt
150g unt
300ml apă
sare

Ingrediente crispy strips:
500g piept de pui
250ml lapte
1 ou
150g făină
sare, piper, chilli, cimbru, leuștean, ceapă pudră, usturoi pudră
1 linguriță muștar
1 lingură sos Teriyaki, Woksauce și Hoisin sauce
fulgi de porumb
pesmet

Ingrediente sos:

iaurt
pastă de ardei iute

Ingrediente asamblare:
brânză Cheddar
roșii Cherry

        Crispy strips: Amestecăm toate ingredientele, în afară de pui, fulgii de porumb și pesmetul.

        Puiul îl tăiem în fâșii subțiri și îl punem peste amestecul obținut mai sus.
        Mărunțim fulgii de porumb (nu prea mult) și îi amestecăm cu puțin pesmet. Pune câte o mână de fulgi de porumb și 2-3 linguri de pesmet, tăvălește puiul și prăjește-l în puțin ulei încins. Mai adăugă fulgi pe parcurs, pentru că datorită sosului, fulgii se vor umezi și nu se vor mai lipi de restul bucăților de carne.


        Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute.
       Dacă dorești să frămânți cu mâna, pui făina într-un bol mare, lăsând un cuibușor în mijloc. Umpli mijlocul cu apa, praful de copt și sarea. Începi să amesteci ușor și să adaugi untul moale. Frământă un aluat elastic si nelipicios. Lasă-l 30 de minute la odihnit.
        Împărțim aluatul în 8 bucăți. Întindem fiecare bucată într-o foaie rotundă, cât tigaia pentru clătite.
       Eu am copt lipiile pe rând, pentru că le-am umplut direct în tigaie. Așadar, punem prima foaie de aluat întinsă în tigaie și tot întoarcem lipia când pe o parte, când pe alta, la fiecare 10 secunde (aprox.) până când se rumenesc ușor. 
       Pe jumătate din lipie punem brânza Cheddar dată pe răzătoare, roșii Cherry tăiate felii și bucăți de crispy strips, apoi îndoim lipia și mai lăsăm 1-2 minute pe foc, să se topească brânza. Așa am procedat cu toate bucățile.

       Sosul: Amestecăm iaurtul cu puțină pastă de ardei iute.


     Servim sandwich-ul cu sosul iute și încercăm să ne limităm doar la o porție, ha!





You Might Also Like

0 $type={blogger}