Prăjitură cu Mascarpone și fructe de pădure

 

        Dacă tot vine weekendul, eu zic să-l așteptăm cum se cuvine: cu o prăjitură delicioasă cu mascarpone și fructe de pădure. Prăjitura de astăzi se face foarte simplu, avem puțin de așteptat până să o mâncăm, ce-i drept, dar merită! Peste blat am pus un strat de fructe de pădure și cremă de mascarpone. A ieșit ceva absolut uimitor! Aa, da, am mai turnat și puțină ciocolată albă pe deasupra, ciocolată albă amestecată cu puțin colorant alimentar roșu.


Ingrediente blat (30x20 cm):
5 ouă
3 albușuri (ne rămân de la cremă)
150g zahăr
200g făină
un plic praf de copt
100g unt topit

Ingrediente strat fructe de padure:
450g fructe de pădure
50g zahăr
un plic zahăr vanilinat

Ingrediente crema:
250g Mascarpone
100g zahăr pudră
3 gălbenușuri
200ml frișcă lichidă

Ingrediente decor:
150g ciocolată albă
1 lingură ulei
puțin colorant alimentar roșu


       Blat: Amestecăm ouăle, albușurile și zahărul și le punem pe baie de aburi până când zahărul s-a topit.

      După ce zahărul s-a topit, vom mixa amestecul până când ouăle se spumează și volumul conținutului se dublează.

       Adăugăm făina și praful de copt și continuăm mixarea.
       Punem untul topit și răcit.
       Blatul îl turnăm într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Eu ung tava cu puțin ulei, pun apoi hârtia de copt și mai ung puțin și hârtia de copt.

        Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când trece testul cu scobitoarea.

        Fructele de pădure: Punem într-o crăticioară fructele de pădure, zahărul și zahărul vanilinat. Lăsăm pe foc să fiarbă 15-16 minute.

        Până se răcesc fructele, putem pregăti crema. Mixăm brânza mascarpone până când se spumează. Adăugăm zahărul pudră și continuăm mixarea 2-3 minute. Adăugăm gălbenușurile.
        Separat, mixăm frișca lichidă.
        Punem frișca bătută peste cremă și amestecăm cu ajutorul unei spatule. Lăsăm crema în frigider 10-15 minute, să se mai întărească.


        Peste blatul rece, întindem un strat cu fructele de pădure răcite. Punem crema și lăsăm prăjitura la frigider peste noapte.
       A doua zi, topim pe baie de aburi ciocolata albă împreună cu uleiul și colorantul.
      Turnăm pe mijlocul prăjiturii ciocolata ușor răcită (dar să fie și lichidă) și lăsăm să curgă pe margini. Punem repede la frigider prăjitura până când se întărește ciocolata.
     Servim alături de câteva boabe proaspete de coacăze.
      






You Might Also Like

0 $type={blogger}