Spaghete cu chiftele și sos alb
Ți-ai făcut temele? Uhm, scuze, mă refer dacă ai reușit să faci pastele de casă, pentru că astăzi îți arăt o rețetă delicioasă de spaghete cu chiftele și sos alb, în care am folosit, bineînțeles, pastele mele de casă! A început școală de vreo 5 luni și mi-e greu să-mi ies din rolul de învățătoare, așa că, iartă-mă că te-am speriat cu temele. Stai, a început abia de o săptămână? Parcă trece altfel timpul acum ha. Dar hai să schimbăm puțin topicul sau toppping-ul? Mhm, ce ar merge o înghețată de vanilie cu topping de ciocolată! Mănânci înghețată dacă e frig afară? Eu da! Cred că mă tot abat de la subiect acum și tot n-am reușit să îți spun de fapt ce am vrut. Îmi era dor să scriu și am zis să scriu tot ce-mi trece prin cap... aproape ha! REVENIND, pentru tine astăzi am făcut o rețetă delicioasă de spaghete cu sos alb și chiftele bune de tot!
Ingrediente chiftele:
500g carne tocată
1 ou
100g pesmet
1 ceapă
sare, piper, cimbru, boia
usturoi
rucola (sau orice altă verdeață)
cașcaval
Ingrediente sos:
700ml lapte
3 linguri făină
50g unt
cașcaval
sare, piper, pătrunjel
Chiftele: amestecăm bine de tot toate ingredientele. Ceapa și rucola le adăugăm tocate. Fie cu mână, fie cu o lingură. Mie îmi place să amestec cu mâna.
Ne ungem palmele cu ulei și formăm biluțe. Mie îmi plac chiftelele micuțe, să fie prăjite și în interior. Nu-mi plac cele crude înăuntru, așa că, de obicei iau cu o linguriță din amestecul pentru chiftele și formez o bilă. În timp ce rotiți carnea între palme, încercați să și apăsați puțin cu palma pe biluță, dar nu să o aplatizați și astfel nu se vor desface la prăjit.
Într-o tigaie punem ulei la încins și prăjim chiftelele.
Lăsăm chiftelele la scurs până când facem sosul.
Sos: într-o tigaie punem untul la topit. Adăugăm făina și amestecăm repede.
Acest sos merge mână în mână cu pastele de casă! Poftă bună!
0 $type={blogger}