Mâncare chinezească

 

        Cu toate scuzele de rigoare pentru pofta creată, îți prezint astăzi o versiune incredibil de delicioasă pentru mâncarea chinezească: cu legume crocante, gătite la wok și bucăți din piept de pui. Fără să exagerez, este cea mai reușită varianță pe care am încercat-o până acum și, oricum, ar fi cazul să dublezi sau să chiar triplezi gramajele, că o sa vezi cât de repede se evaporă! În caz că nu ai o tigaie wok, e musai să-ți cumperi! Până atunci, le poți pregăti și într-o tigaie obișnuită, dar se simte diferența. Nu te mai rețin cu alte informații, vezi deja în poze tot și deja simți fiecare gust...


Ingrediente pui:
200ml apă
200g făină
3 linguri de amidon
sare, piper
1 ou
un piept de pui

Ingrediente:
1 morcov (mai mare)
2 cepe
1 dovlecel zucchini
1/2 ardei gras (portocaliu sau roșu)
Sos de stridii (Oyster)
Sos Worcestershire
Woksauce
Sos de Soia
sare, piper
200g tăiței de orez

       Pui: Pentru a prepara puiul, amestecăm cu un tel apa, făina, amidonul, sarea, piperul și oul. Tăiem carnea bucățele mici și le trecem prin sosul anterior.
       Punem bucățile de pui direct în uleiul încins amestecat cu 2-3 linguri de sos de Soia și le prăjim.


       Legume: Tăiem ceapa în felii subțiri și desfacem toate straturile. Dovlecelul îl spălăm bine și îl tăiem în feliuțe subțiri, apoi înjumătățim fiecare felie (cu coajă). Morcovul îl curățăm de coajă, îl tăiem pe lungime în felii subțiri, apoi tăiem bucăți mai mari din fiecare felie.  Ardeiul îl tocăm mărunt.
      Călim legumele în 1-2 linguri de ulei, în tigaia wok, la foc mare. Suntem cu ochii pe ele și mișcăm periodic tigaia. Atenție că se gătesc foarte repede!

       Adăugăm sosurile (am pus cam o lingură din fiecare) și condimentăm cu sare și piper. Mai lăsăm pe foc 2-3 minute, mișcând tigaia sau amestecând ușor cu o lingură din lemn.

       Tăițeii de orez îi punem într-un vas cu apă fiartă (fără să fie pe foc) și îi lăsăm la înmuiat 3 minute, apoi îi scurgem.

       Punem tăițeii și puiul peste legume, mai adăugăm 1-2 linguri de sos de Soia și lăsăm pe foc 1-2 minute.


          Gata masa!














You Might Also Like

0 $type={blogger}