Cordon bleu


         
Mult așteptata rețetă pentru cordonul bleu văzut în story este acum pe blog! Piept de pui rulat, cu o crustă din pesmet și nachos, care ascunde în interior o inima din cașcaval topit gata să curgă în farfurie... da, se practică și varianta cu o felie de șuncă în jurul cașcavalului, dar crede-mă, nu-ți mai trebuie nimic în plus! Poate doar o bucată de cordon bleu suplimentară sau două....



Ingrediente (6 buc.):
3 buc. piept de pui
cașcaval
făină
3-4 ouă bătute
pesmet
chipsuri Nachos (am folosit o pungă de Doritos cu brânza și una cu ardei iute)

       N-am scris exact gramajele pentru unele ingrediente, pentru că depinde cât cașcaval vrei să pui și depinde și cât de mari ies bucățile.
       Tăiem pieptul de pui întreg în două părți egale. Fiecare parte o tăiem pe jumătate, dar nu până în capăt. Tăiem ca și cum am obține o carte care se deschide. Se subțiază cu un ciocan pentru șnițele. Atenție să nu bați puiul prea tare, se va rupe ușor.
       Punem o bucată mai groasă de cașcaval și împachetăm puiul, legând marginile cu ajutorul scobitorilor.




       Tăvălim bucățile de pui prin făină, ouă bătute și apoi prin amestecul de pesmet și chipsuri mărunțite. Prăjim câteva minute puiul, pe toate părțile, până când se formează o crustă delicioasă.







       Lăsăm la cuptor bucățile de pui prăjite la 180 de grade, pentru 25 de minute.


      Gata treaba!




You Might Also Like

0 $type={blogger}