Prăjitură cu nucă și cremă pufoasă

 



                O prăjitură cu multă nucă, cu ciocolată, biscuiți și o cremă pufoasă...ce ți-ai dori mai mult?


Ingrediente blat (34x27):
8 albușuri
200g zahăr70g făină
1 plic praf de copt
80g nucă măcinat


Ingrediente crema:

8 gălbenușuri
100g zahăr
400ml frișcă lichidă

Ingrediente asamblare:

sâmburi de nucă
100ml frișcă lichidă
200g ciocolată
biscuiți
lapte



        Blat: Primul pas este să prăjim în puțin unt sâmburi de nucă (am uitat să-i cântăresc, am pus în functie de câți încap în tavă într-un strat). 

           Batem spumă tare albușurile. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când spuma stă băț.

           Punem făina, praful de copt și nuca măcinată. Amestecăm cu ajutorul unei spatule.
           Tava o ungem cu ulei și punem o hârtie de copt. Ungem și hârtia de copt cu ulei, așezăm nucile prăjite  și turnăm aluatul peste. Lăsăm la cuptor pentru 25-27min, la 180 de grade.
         Crema: gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul până când amestecul s-a dublat în volum și culoarea devine mai deschisă.
          Pe baie de aburi punem gălbenușurile și amestecăm cu un tel până când zahărul s-a topit și amestecul s-a îngroșat.
          Frișca o mixăm până când devine spumoasă, apoi adăugăm gălbenușurile răcite, mixând bine după fiecare lingură adăugată.

          Blatul răcit se răstoarnă cu partea cu nucă în sus și se întinde un strat de ciocolată topită cu frișca lichidă (100ml).


           Biscuiții înmuiați în lapte îi așezăm peste ciocolată și lăsăm prăjitura la frigider câteva minute. Întindem stratul de cremă peste biscuiți.

             Decorăm prăjitura după bunul plac și o lăsăm la rece minim o oră.



You Might Also Like

0 $type={blogger}