Ruladă din cotlet de porc cu crochete de cartofi

           Am cam dat din casă tot cu titlul acesta, a? Mă gândeam să pun un titlu mai scurt și să scriu în descriere mai dezvoltat despre ce este vorba, dar dacă nu-ți spuneam direct despre ce e vorba, n-ai fi salivat acum. Apoi mă gândeam să scriu doar „Rulada din cotlet de porc”, dar cum să las pe lângă cei mai buni cartofi piure făcuți sub formă de crochete? Chiar n-am avut încotro, a fost musai să scriu tot, fără să mai las loc de ghicit. Câteodată lucrurile chiar trebuie spuse pe față, ha! Așadar, la prânz am avut o ruladă suculentă din cotlet de porc, umplută cu carne tocată și legume, servită alături de crochete delicioase de cartofi. Ai mai încercat așa ceva? Dacă da, e clar că mai trebuie să încerci încă o dată, iar dacă nu ai făcut până acum, nu înțeleg ce mai aștepți...


Ingrediente rulada:
1kg cotlet de porc
500g carne tocată
2 cepe 
2 morcovi
varză
3 roșii
2 linguri pastă de tomate
1 lingură muștar
sare, piper, cimbru, maghiran, busuioc
usturoi
vin alb
mozzarella 

Ingrediente cartofi:
7 cartofi fierți
2 ouă
100g făină
sare, piper
pesmet


         Rulada: Tăiem mărunt ceapa și morcovii și îi punem la călit în puțin ulei.
         Punem carnea tocată și lăsăm pe foc până când aceasta își schimbă culoarea.
         Tăiem mărunt varza și o adăugăm peste carne. Nu mai știu câtă varză am pus sincer, scuze!
         După ce varza s-a înmuiat puțin, adăugăm roșiile tăiate bucăți mici. Punem pasta de tomate și muștarul.
         Condimentăm cu sare, piper, cimbru, maghiran și busuioc. Lăsăm pe foc sosul câteva minute.


         Tăiem felii cotletul de porc și îl aplatizăm puțin cu ciocanul pentru șnițele.


         Întindem pe feliile de cotlet sosul cu carne tocată. Rulăm ușor și punem scobitori unde este necesar pentru a ține strânsă rulada.

        Așezăm ruladele în tava unsă cu unt și presărată cu pesmet. 
        Separat, amestecăm puțin ulei cu usturoi, cimbru, busuioc și vin alb. Ungem ruladele cu acest amestec și le lăsăm la cuptor, la foc mare, primele 15 minute, apoi reducem focul și mai lăsăm la cuptor pentru 30 de minute.

       Punem peste rulade mozzarella și mai lăsăm la cuptor 5-10 minute, până când se topește cașcavalul.

       Cartofi: Cartofii fierți îi pisăm ca pentru piure. Punem ouăle, făina, sarea și piperul. 
       Cu mâinile unse cu ulei, formăm biluțe din piureul de cartofi, le tăvălim prin pesmet și le prăjim în ulei încins.



       Servim cartofii alături de ruladă și să știi că nu prea mai ai nevoie de nimic altceva, ha!







You Might Also Like

0 $type={blogger}