Cartofi cu unt la cuptor și pulpe de pui

        Of, sună atât de simplu și gustul e atât de complex... foarte simplu de făcut atât pulpele, cât și cartofii și ai văzut ce drăguț arată? Durează puțin mai mult până se coc cartofii, dar în acel timp te ocupi de pulpe și apoi speli vase sau cureți ceva, depinde ce-ți place mai mult, ha! E un ambient în casă atât de plăcut, să simți mirosul cartofilor cu unt și să auzi cum sfârâie în cuptor, să vezi pulpele cum sunt crocante și pregătite să dispară și să te pui la masă și să mănânci până nu mai poți... bine, ultima parte nu e chiar indicată, știu, ȘTIU că-i prea bun, dar mai lasă-ți și pe alte zile. Merită să simți bucuria lor mai mult timp. Spor la treabă!



Ingrediente cartofi:
9 cartofi
sare, piper, busuioc
unt

Ingrediente pulpe de pui:
12 pulpe de pui
2 ouă
300g făină
100g amidon de porumb
sare, piper, cimbru, boia dulce, boia iute, curry, condimente pentru pui

Ingrediente sos:
usturoi
4 linguri sos de Soia
2 linguri miere
3 linguri pastă de tomate
seminte de susan


       Cartofi: Spălăm bine cartofii, pentru că urmează să-i coacem în coajă.
       Crestăm cartofii cu ajutorul unui cuțit și punem unt între feliile obținute. Să fii atentă când tai cu cuțitul, să nu tai de tot felia, ci doar să treci puțin de jumătatea cartofilor.
       Condimentăm cu sare, piper și busuioc. Lăsăm cartofii la cuptor pentru o oră, la foc mic la început, apoi creștem ușor temperatura.
      Pulpele de pui: Până se fac cartofii, ne ocupăm de pulpe. Într-un vas, amestecăm pulpele de pui cu ouăle și condimentele.
       Punem făina și amidoul și îmbrăcăm bine pulpele.
       Prăjim carnea în ulei încins, apoi lăsăm pulpele la scurs pe un grătar.
       Sosul: În puțin ulei călim 3-4 căței de usturoi. Adăugăm sosul de Soia, mierea și pasta de tomate. Lăsăm să dea în clocot, apoi punem susanul și stingem focul.

       Totul se servește cu foarte multă stare de bine! Poftă bună!








You Might Also Like

0 $type={blogger}